Međunarodne konferencije: Kulturne i kreativne industrije & baština: Gastroheritage

Artis logo
Artis Center
Cover sajt

Imamo veliko zadovoljstvo da uzmemo učešće na Trećoj međunarodnoj konferenciji "Kulturne i kreativne industrije & baština: Gastroheritage", koja će biti održana u Reževićima i Petrovcu na moru (Crna Gora) u periodu od 14. do 17. marta ove godine.

Petrovac na moru, Crna Gora.
Petrovac na moru, Crna Gora.

Organizator ovog skupa, koji će okupiti nekoliko desetina stručnjaka iz regiona i sveta, ali i brojne proizvođače hrane, restauratere, vinare i druge delatnike u oblasti proizvodnje i plasmana hrane, te predstavnike državne i lokalne uprave Crne Gore, je Društvo za kulturni razvoj BAUO iz Petrovca na moru. Inicijativu sad već tradicionalnog susreta stručnjaka iz oblasti kulturnog nasleđa i kreativnih industrija, podržali su Privredna komora Crne Gore, Opština Budva i kompanija Golden Group.

Paštrovske makarule, gastronomsko nasleđe Crne Gore.
Paštrovske makarule, gastronomsko nasleđe Crne Gore.

Konferencija će biti otvorena u četvrtak 14. marta u 12 časova u Spomen-domu "Reževići", kojom prilikom će biti organizovan mini sajam tradicionalne hrane Paštrovića i domaćih prehrambenih proizvoda, ali i dinamični paneli na relaciji predstavnika javnih politika i lokalnih proizvođača hrane i ugostitelja.

PROGRAM KONFERENCIJE MOŽETE PREUZETI OVDE

U petak, 15. marta u 10 časova, u hotelu Monte Casa u Petrovcu na moru, počinje sa radom zvanični deo konferencije, koja ove godine okuplja stručnjake iz Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Kanade i drugih zemalja na izuzetno važnu temu gastronomskog nasleđa kao kulturnog, kreativnog, turističkog i ekonomskog potencijala. Predložene teme čine lepezu izuzetno zanimljivih i višestruko relevantnih istraživačkih i teorijskih pristupa kako nematerijalnom kulturnom nasleđu, tako i kreativnim industrijama i kreativnoj ekonomiji.

KNJIGU SAŽETAKA MOŽETE PREUZETI OVDE

Direktorki Artis centra, msr Tamari Ognjević, kao utemeljivaču holističke, interdisciplinarne nauke gastronomske heritologije, pripala je čast da u svojstvu plenarnog govornika, u petak 15. marta u 10 časova otvori stručno-naučni deo konferencije sa temom "Gastronomsko nasleđe i kreativna ekonomija".

Naslovni slajd plenarnog predavanja msr Tamare Ognjević
Naslovni slajd plenarnog predavanja msr Tamare Ognjević

Kao i sve prethodne konferencije i ovu će ispratiti publikacija sa tekstovima prezentiranim tokom rada konferencije, koju ćemo sa zadovoljstvom podeliti sa vama kada bude objavljena u drugoj polovini tekuće godine. Takođe, po završetku konferencije, bićemo u prilici da pojedine zanimljive prezentacije podelimo u video formatu posredstvom našeg YouTube kanala.

Artis logo
Artis Center

Komentari0

Trenutno nema aktuelnih komentara

Ostavite prvi komentar koristeći polje desno.