O Nama

Centar za istoriju, teoriju i menadžment umetnosti i kulturnog nasleđa, Artis je nezavisna, nevladina i neprofitna istraživačko-edukativna organizacija osnovana 2009. godine.

Artis centar se bavi istraživanjem, izlaganjem, interpretacijom i promocijom kulturnog nasleđa i umetnosti u zemlji i svetu. U tom procesu sarađujemo sa brojnim uglednim ustanovama i stručnjacima u Srbiji i inostranstvu. Organizovali smo preko tridest izložbi, više od pedeset tematskih programa u oblasti kulturnog turizma i gotovo stotinu predavanja, radionica i prezentacija na temu kulturnog nasleđa i umetnosti. Učesnici smo više stručnih i naučnih konferencija u zemlji i svetu.

Artis centar je pokretač i organizator seminara "Muzej i komunikacija", a već gotovo čitavu deceniju uređujemo onlajn Artis Magazin u kome sarađuju poznati istoričari umetnosti, likovni kritičari, muzeolozi, arheolozi, restauratori, teoretičari mode i kustosi. Dobitnici smo nekoliko stručnih priznanja, među kojima je i Godišnja nagrada ICOM Srbija za projekat 2017. godine.

Svi Artisovi programi i projekti su zasnovani na opštevažećim, međunarodnim stručnim, naučnim i profesionalnim standardima.

Od 2016. Artis je institucionalni član Međunarodnog saveta muzeja (ICOM).

Naši partneri

Narodni muzej KrusevacZnak i logo beljanski zbirkaRepublicki zavod za zastitu spomenika kultureNovisad2022 novilogo 1NM logoLogo jpg 1024x481Logo Centar za kulturu GradacLogo Gallery of Matica SrpskaColour media missing uLogo 2Blic zena1200px Royal Monogram of Princess Elizabeth b 1936 of Yugoslavia svg220px Logo muzeja u Vrbasu
Artis Projekti

Pridužite se našim predavanjima, radionicama, šetnjama, izložbama i ostalim aktivnostima.

Artis Programi

Pridužite se našim predavanjima, radionicama, šetnjama, izložbama i ostalim aktivnostima.